Fractal

Vive la différence!

Από τον Μάρκο Ψυχάρη //

 

Τέσσερις «εργάτες» της ανεξάρτητης ελληνικής pop–electro σκηνής έχουν έτοιμες δουλειές. Άλμπουμ που θα τα κυκλοφορήσουν σε Ελλάδα και εξωτερικό με το δεύτερο να φαντάζει περισσότερο φιλόξενο για τον ήχο τους. Διαβάστε και ακούστε τούς παρακάτω τίτλους και ονόματα χωρίς παρωπίδες. Πλέον η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που λέμε outsider από εκείνο που λέμε mainstream είναι ελάχιστη (άσχετα αν το mainstream δεν το γνωρίζει). Από σήμερα και για τις επόμενες εβδομάδες της μουσικής μας ζωής θα ακούμε ή θα περιμένουμε τη στιγμή που θα ακούσουμε τις νέες δουλειές των παρακάτω καλλιτεχνών.

 

photo 1 Mikael Delta

 

-Ο Μιχάλης Δέλτα έχει έτοιμο το δεύτερο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015. Το πρώτο είχε τον τίτλο «Inner City Light», αυτό που θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο θα έχει τον τίτλο «Life Is Now». Στην Ελλάδα, την κυκλοφορία του άλμπουμ θα υποστηρίξει η Inner Ear Records, στο εξωτερικό τη διανομή του θα κάνει η Rough Trade Distribution. Αν το «Inner City Light» ήταν η ηλιοθεραπεία που έκανε ο δημιουργός του στην παραλία του dub–techno, τo «Life Is Now» αναμένεται να είναι οι βόλτες που κάνει ο Μιχάλης Δέλτα για διαλογισμό στον λόφο της Ακρόπολης.

 

photo 2 Baby_Guru

 

-Οι Baby Guru έχουν νέο άλμπουμ. Θα το κυκλοφορήσουν την τελευταία εβδομάδα του μήνα. Το λένε «Sunshine Special» και μπορείτε να το ακούσετε ελεύθερα εδώ:

Η δουλειά της μπάντας έχει οκτώ κομμάτια. Δύο από αυτά, «Στο Νησί της Αφροδίτης» και «Ήθελα να σου πω» που, όπως η ίδια η μπάντα παραδέχεται, είναι οι αφιερώσεις της στην ελληνική ποπ σκηνή του παρελθόντος, προσφέρονται για γερό air–play ραδιοφωνικών σταθμών. Κατά τα άλλα, οι Baby Guru έχουν έτοιμο ένα, κυρίως Αγγλόφωνο, από τα καλύτερα ελληνικής καταγωγής pop -garage – άλμπουμ της χρόνιας. Το «Sunshine Special» θα διανεμηθεί στο εξωτερικό από τη φίρμα WordandSound.

 

photo 3 keep shelly in athens

 

-Δεν το λένε, δεν το αφήνουν να διαρρέει, το λένε αυτοί που τους ακούν. Οι Keep Shelly in Athens είναι ό,τι πιο επιτυχημένο καλλιτεχνικά παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η ελληνική «ανεξάρτητη» ποπ σκηνή στον υπόλοιπο κόσμο. Το dream–pop ντουέτο από την Αθήνα θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ «Now I’m Ready» στις 16 Οκτωβρίου. Στις 31 του ίδιου μήνα, οι Keep Shelly in Athens φεύγουν για περιοδεία στις Η.Π.Α. και θα επιστρέψουν από εκεί στις αρχές του Δεκέμβρη. Δείγμα από τη νέα δουλειά τους ακούστε εδώ:

 

Photo 4 - evripidis (1)

 

- O Evripidis and his Tragedies ξεκίνησε σαν ένα προσωπικό μουσικό project του Ευριπίδη Σαμπάτη, ενός πιανίστα με κλασική εκπαίδευση, συγγραφέα και εικαστικού, ενόσω ακόμα βρισκόταν στην Αθήνα και τραγουδούσε μόνος του παίζοντας πιάνο. Η καρδιά του τον οδήγησε στη Βαρκελώνη, όπου άρχισε να κάνει live εμφανίσεις μόνος, κυρίως σε μικρά, ατημέλητα μπαρ στη διάσημη γειτονιά της πόλης Raval. Γρήγορα ανακάλυψε ότι μερικοί από τους φίλους του, ήδη μέλη σε άλλα συγκροτήματα της ζωντανής indie σκηνής της Βαρκελώνης, ήταν πολύ ταλαντούχοι και ότι περνούσε καλά παίζοντας μουσική μαζί τους. Ο Evripidis and his Tragedies είναι άλλοτε ένα one-man show κι άλλοτε ένα πολυάνθρωπο εύρημα, που έχει εμφανιστεί ζωντανά σε πολλά διαφορετικά μέρη: από μικρά μπαρ και nightclubs σε γκαλερί τέχνης και μπουτίκ, από διεθνή φεστιβάλ (Primavera Sound, Primavera Club, Faraday, Placa Odiseea, Synch, Petit Comitée) σε εγκαταλειμμένα διαμερίσματα, από θέατρα σε ταράτσες και από δισκάδικα σε επιδείξεις μόδας. Ο Ευριπίδης από τη Βαρκελώνη έχει το νέο, τρίτο, του άλμπουμ έτοιμο. Το λένε «Futile Games In Space And Time». Δείγμα από τη δουλειά του Evripidis and his Tragedies μπορείτε να ακούσετε εδώ:

Το ίδιο κομμάτι, «Dreamboat», υπάρχει στη συλλογή που κυκλοφόρησε η δισκογραφική φίρμα «EardrumsPop» με τίτλο «Hi-Five! EardrumsPop’s 5 year anniversary compilation» που μπορείτε να «κατεβάσετε» ελεύθερα εδώ:

http://www.eardrumspop.com/2015/04/20/epop039-hi-five-eardrumspops-5-year-anniversary-compilation/

 

Ετικέτες:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to Top