Το θαύμα της Φιλίας
Γράφει [και ζει] η Μαίρη Πετρούλια //
«Φίλε μου: Όταν τα δικά σου φτερά ξεχνούν πως πετάνε, εγώ θα είμαι εκεί για να σε σηκώσω ψηλά στα “Σύννεφα”, θα σε κάνω να γελάς και θα σ’ έχω αγκαλιά όταν λυπάσαι!»
Γνωστούς, λοιπόν, όλοι μας έχουμε πολλούς, φίλους όμως ελάχιστους. Ο φίλος ο αληθινός, ο ειλικρινής, ο ανιδιοτελής που σου βγάζει όμορφα φωτεινά συναισθήματα είναι και «αδερφός» μαζί .Ευχαριστώ τον Θεό και την Ζωή που ένωσε τους δρόμους μου με τέτοιους φίλους.
Ξέρετε ποιο είναι το θαύμα της φιλίας; Να συναντούνται και να αγαπιούνται οι καρδιές μας! Να περπατάς με Φίλη, που σου μιλά για ποίηση, Καβάφη και Νίτσε, εσύ να μιλάς για… ζάχαρη, αλεύρι και μπαχάρια και να Ταιριάζεις απόλυτα!
«Περπάτα με φίλο στο σκοτάδι από το να περπατάς μόνος στο Φως!» Helen Keller, 1880-1968, Αμερικανίδα συγγραφέας.
Στην Υγειά όλων των φίλων μας, λοιπόν, με σπιτικό λικέρ λιμοντσέλο από τα χεράκια μου.
Καλή χρόνια είπαμε; Καλή κι ευλογημένη χρόνια!
Υλικά για το «Λιμοντσέλο»:
10 βιολογικά λεμόνια
1 λίτρο αλκοόλ (βότκα)
500 γρμ. ζάχαρη
500 γρμ. νερό
Εκτέλεση:
1) Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε μόνο την εξωτερική Κίτρινη φλούδα. Κατόπιν την βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο, περιχύνουμε με το αλκοόλ και σφραγίζουμε. Αφήνουμε να μείνει από 5-15 ημέρες.
2) Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 3-5′. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αρωματισμένο αλκοόλ σουρωμένο σε τουλπάνι. Το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο (το φυλάμε στο ψυγείο).