Fractal

Studdle: Όλα τα νέα της σχολής σου στο κινητό σου. Ο εμπνευστής της εφαρμογής, Δημήτρης Κανέλλης, μιλάει στο Fractal.

Συνέντευξη: Δήμητρα Ντζαδήμα

 

 

Μια εφαρμογή για κινητά, μέσω της οποίας οι φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για πρακτικά θέματα που αφορούν τις σχολές τους, εγκαινιάζει εδώ και λίγο καιρό τον χώρο των εφαρμογών. Έρχεται να βοηθήσει πολλούς νέους αλλά και παλιούς φοιτητές. Πρόκειται για το Studdle, εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν σε Android και iOS και η οποία από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία και αποδοχή από το κοινό. 

 

studdle-banner

 

Κάθε φοιτητής θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε: ανακοινώσεις, πρόγραμμα μαθημάτων και εξεταστικής, χάρτη με τη σχολή και τα σημεία παραλαβής των συγγραμμάτων, καθημερινή ενημέρωση για τυχόν απεργίες, τρόπους μετακίνησης από και προς τη σχολή, στοιχεία επικοινωνίας με τις γραμματείες και τους καθηγητές. 

Μιλήσαμε με τον εμπνευστή αυτής της ιδέας και τελικά μοναδικής εφαρμογής, Δημήτρη Κανέλλη, και μάθαμε πώς ένας νέος και Έλληνας κάνει κάτι τόσο δημιουργικό, σύγχρονο, πρακτικό και ιδιαίτερο στην εποχή των μειωμένων προσδοκιών.

 

Dimitris Kanellis - Studdle

 

– Τι είναι το Studdle;

Το Studdle είναι μια εφαρμογή που βοηθάει τους φοιτητές να ενημερώνονται άμεσα για όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται από τις σχολές τους.

 

-Ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσετε να δουλεύετε πάνω στην ιδέα της εφαρμογής;

Η αφορμή ήταν οι ανάγκες που παρατηρήσαμε οι ίδιοι ως φοιτητές. Για παράδειγμα υπήρχαν πολλές πληροφορίες που αναζητούσαμε και δεν ήταν οργανωμένες για να έχουμε εύκολη πρόσβαση.

 

original

 

– Πώς προέκυψε το όνομα studdle;

Θέλαμε να παραπέμπει στη λέξη student χωρίς όμως να σημαίνει κάτι απαραίτητα.

 

– Έχετε συνεργασία με όλες τις σχολές και πώς αντλείτε πληροφορίες;

Επίσημη συνεργασία αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αλλά αισιοδοξούμε πως σιγά σιγά θα έχουμε και με περισσότερα ιδρύματα. Οι πληροφορίες ενημερώνονται μέσα από τις σελίδες των ιδρυμάτων παρέχοντας και επιπλέον υπηρεσίες όπως push notifications ώστε να ενημερώσουμε τους φοιτητές για παράδειγμα πως ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξεταστικής.

 

– Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχει χώρος για start up προσπάθειες και τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

Υπάρχει χώρος γιατί λόγω των οικονομικών συνθηκών ελάχιστοι είναι αυτοί που προσπαθούν να ξεκινήσουν μια start-up στην Ελλάδα. Η μεγαλύτερη δυσκολία στην Ελλάδα είναι πως λόγω της μη σταθερότητας της κατάστασης δεν μπορείς να προγραμματίσεις τις κινήσεις σου μακροχρόνια. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα για έναν επιχειρηματία καθώς ξέρει πως μερικά βασικά πράγματα όπως η φορολογία δεν είναι σταθερά.

 

-Ποια είναι η αποδοχή της εφαρμογής μέχρι τώρα;

Αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει τους 11.000 χρήστες και εξυπηρετούμε φοιτητές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Υπάρχουν πολλοί φοιτητές που ήδη ζητάνε το Studdle και για τη σχολή τους και σύντομα θα τους εξυπηρετήσουμε.

 

– Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο εξωτερικό;

Υπάρχουν μερικές παρόμοιες προσπάθειες στο εξωτερικό που όμως διαφέρουν σε κάποιες βασικές λειτουργίες που προσφέρουμε εμείς.

 

unnamed_1_0 unnamed_7

 

– Το διαδίκτυο και οι δυνατότητές του, σας κάνουν πιο αισιόδοξο για το μέλλον του κόσμου;

Η προώθηση της εφαρμογής μας έχει βασιστεί αποκλειστικά στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα. Αν δεν υπήρχαν αυτά, δεν θα είχαμε καταφέρει να ενημερώσουμε τόσους πολλούς χρήστες και να αποδεχτούν την εφαρμογή.

 

– Η ανακάλυψη συνίσταται στο να βλέπεις αυτό που βλέπει ο καθένας και να σκέφτεσαι αυτό που δεν σκέφτεται κανένας τελικά;

Η ανακάλυψη συνίσταται στο να βλέπεις αυτό που βλέπει ο καθένας και να το υλοποιείς. Όλοι μας έχουμε πάρα πολλές ιδέες καθημερινά όμως ελάχιστοι κάθονται να τις υλοποιήσουν.

 

– Ποιοι είναι οι 5 αγαπημένοι σας ιστότοποι;

1. Businessinsider.com

2. techcrunch.com

3. producthunt.com

4. gizmodo.com

5. Bloomberg.com

 

– Συμπληρώστε «Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που…»

..που δε το βάζουν κάτω.

 

 

H δημιουργική ομάδα της Studdle

H δημιουργική ομάδα της Studdle

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to Top