Fractal

Η χαρά μέσα στον Πόνο

Γράφει [και ζει] η Μαίρη Πετρούλια //

 

 

«Χαίρεται σεις αηδόνια του καλού
με διώχνουν τα χαράματα
δεν έμεινε αγάπη
τ’ άνθη της λησμονιάς
είπα την ψυχή μου με ψωμί και μέλι!»

Νίκος Καρούζος !

 

 

Μόνον όταν αγαπάς μπορείς να χαίρεσαι;

Όχι, μπορεί να χαίρεσαι και μέσα στον πόνο!

Ακούγεται περίεργο αλλά απ’ τη στιγμή που θα έρθουμε στον κόσμο τούτο το βέβαιο είναι ότι κάποια στιγμή θα έρθουμε αντιμέτωποι και με τον πόνο. Θα πονέσουμε και εκείνη ακριβώς τη στιγμή νοιώθουμε τον εαυτό μας, όλη την ύπαρξη μας να είναι εσωτερικά αδύναμη, να εγκλωβιζόμαστε σε μια κατάσταση που δεν μπορούμε να καταλάβουμε…

 

 

Όμως ο πόνος για μας τους ανθρώπους είναι μια «ευκαιρία» για την αυτοάμυνά μας, είναι ένα «καμπανάκι» που μας ξυπνά, μας ενεργοποιεί μια αίσθηση πέρα απ’ την λογική μας και μας δίνει την ευκαιρία να βρούμε τα λάθη μας, να μετανιώσουμε και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια νέα αρχή αυτή τη φορά όμως με καλύτερους όρους.

Έτσι λοιπόν μέσα από μια χαρμολύπη ή μια «τρικυμία πόνου» θα έρχεται μια εσωτερική χαρά και ευτυχία, όσο οξύμωρο κι αν φαίνεται θα μας θυμίζει ότι η νέα αυγή που ξημερώνει ο Δημιουργός, μάς τη δίνει με καλύτερους όρους για να κερδίζουμε τη ζωή μας!
Ναι ναι ναι λοιπόν υπάρχει Χαρά στον Πόνο αρκεί μόνο να αφεθούμε στο Χέρι Του σ’ Αυτόν που τα πάντα εν Σοφία εποίησε.

Η συνταγή μου «της Χαράς»:

 

 

Μιλφέιγ με ανθότυρο και γλυκό βύσσινο

 

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι- μπερ
  • 1 μπολ γλυκό κουταλιού βύσσινο
  • 250 γρμ. γλυκό ανθότυρο  (ή τυρί κρέμα)
  • 5 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 βανίλιες άρωμα

 

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε το τυρί με την άχνη και το ξύσμα.
  • Χωριστά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει, ενσωματώνουμε και ανακατεύουμε τα μίγματα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσουν….
  • Κατόπιν κάνουμε στρώσεις εναλλάξ, στο τέλος στολίζουμε με γλυκό βύσσινο.

 

Καλή επιτυχία και απόλαυση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to Top