Fractal

«Η γειτονιά μου»

Γράφει [και ζει] η Μαίρη Πετρούλια //

 

 

Στη γειτονιά μου τη παλιά είχα φίλους πολλούς που ήξεραν να αγαπούν, να αγκαλιάζουν, να τραγουδούν!

Είμαι πολύ τυχερή γιατί μένω στην ίδια γειτονιά πάντα με όμορφες καλημέρες και τρυφερές καληνύχτες. Θυμάμαι σαν τώρα τα καλοκαιρινά βράδια μας έξω στη ρούγα, στα πεζούλια….

Κάθε σπίτι και το πεζούλι του.

 

 

Τους μεγάλους να μιλούν τραγουδιστά, να λένε ιστορίες για νεράιδες αλλά και για φαντάσματα και εμείς τα παιδιά να ακούμε με ανοιχτά τα αυτιά, τα μάτια και τις ψυχές μας, τέτοιες “χαρές” δεν τις ξανάζησα ποτέ πια!

Τον χειμώνα η ρούγα μετακόμιζε στο «μεγάλο σπίτι» με την καμάρα και το τζάκι, με ιστορίες και εργόχειρα. Τι χρόνια, Θεέ μου, γεμάτα χρώματα κι αρώματα τόσο γνήσια που ποτέ μου δεν ξανάδα!

Στο σχολείο πηγαίναμε όλοι μαζί μπουλούκι χωρίς συνοδεία γονιών, χωρίς φόβο και κινδύνους . Ο Γιάννης, η Μιμίκα, η Βίκυ, η Γιούλη, η Τασία, ο Ξενάκης, αγαπημένοι όλοι κι ας «έφυγαν στους ουρανούς» μερικοί, στην καρδιά μου είναι παρόντες όλοι, κάθε μέρα, τους αγαπώ και τους έχω στη προσευχή μου πάντα!

 

 

Η αυλή μου και σήμερα είναι γεμάτη γλάστρες με βασιλικούς, κοράλλια και μπιγκόνιες, τις αφιερώνω σε όλους τους παλιούς φίλους και συμμαθητές, σ’ αυτούς που περπατάμε παράλληλα στη ζωή μας μα και σ’ αυτούς που μας βλέπουν από ψηλά και είμαι σίγουρη ότι είναι καλά, πολύ καλά, όμως μας αφουγκράζονται και μας προσέχουν. «Την μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονάει» (Γ. Σεφέρης)

Καλοκαιράκι τώρα θα σας δροσίσω λίγο με

 

Σπιτική Βυσσινάδα:

 

 

Υλικά:

  • 2 κιλά βύσσινα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.

 

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε καλά τα βύσσινα και τα πιέζουμε με τα χέρια μας να σπάσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μείνουν έτσι περίπου 12 ώρες.
  • Στη συνέχεια τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15′,
  • Κατόπιν τα στραγγίζουμε σε τουλουπάνι και ξαναβάζουμε έως ότου πυκνώσει (όπως του εμπορίου)
  • Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
  • Όταν κρυώσει, το βάζουμε σε μπουκάλια καθαρά και στεγνά, το φυλάμε στο ψυγείο!
  • Σερβίρουμε τη βυσσινάδα βάζοντας 2 δάκτυλα σε ποτήρι του νερού και γεμίζουμε με παγωμένο νερό και 2-3 παγάκια.

 

Στην υγεία σας, Καλές Διακοπές!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to Top