Fractal

✔ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε 10 βιβλία από τις εκδόσεις Καστανιώτη

kastaniotis_books

 

Το περιοδικό Fractal, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη (www.kastaniotis.com) προσφέρουν 10 αντίτυπα από τα ακόλουθα νέα βιβλία (2 αντίτυπα από κάθε βιβλίο):

  • “Το χαμένο Νόμπελ” του Κώστα Αρκουδέα
  • “Το Όνομα” του Φίλιππου Πλιάτσικα
  • “Ανκόρ” της Πέλας Σουλτάτου
  • “Ένας ερωτευμένος άντρας” του Καρλ Ούβε Κνάουσγκορντ
  • “Μικρή αποτυχία” του Γκάρι Στάινγκαρτ 

 

Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό μας, θα πρέπει:

✔ να κάνετε Like στη σελίδα του περιοδικού Fractal: https://www.facebook.com/fractalart.gr

✔ να κάνετε Like και Share (κοινοποίηση) στον τοίχο σας στο Facebook την σχετική ανάρτηση του διαγωνισμού:  https://www.facebook.com/fractalart.gr/posts/1640352676227366

 

Ο διαγωνισμός ισχύει έως και την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η κλήρωση των 10 τυχερών θα πραγματοποιηθεί μέσω του Random.org και οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω μηνύματος στο Facebook για την παραλαβή των δώρων τους.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα ανακοινωθούν έως την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 στην παρούσα σελίδα και στη σελίδα μας στο Facebook:  https://www.facebook.com/fractalart.gr

 

Στην κλήρωση έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι είναι κάτοικοι Ελλάδας και όχι εξωτερικού και έχουν πραγματοποιήσει και τις 2 ανωτέρω ενέργειες. Τα δώρα είναι προσωπικά και συγκεκριμένα, δεν μεταβιβάζονται σε τρίτους και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη. Τα προσωπικά σας στοιχεία θα τηρηθούν εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για επικοινωνία μαζί σας σχετικά με τον παρόντα διαγωνισμό. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό, επικοινωνήστε με το fractalart.gr@gmail.com

 

Τα ονόματα των 10 νικητών του διαγωνισμού:

★ Τα ονόματα των 10 νικητών του διαγωνισμού των Εκδόσεων Καστανιώτη, έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μέσω του Random.org:

 

✔ Το βιβλίο «Το χαμένο Νόμπελ» του Κώστα Αρκουδέα κερδίζουν οι:
Θεόδωρος Ζώζιος (https://www.facebook.com/teo.zoz)
Ελένη Βρότσου (https://www.facebook.com/eleni.vrotsou)

✔ Το βιβλίο «Το Όνομα» του Φίλιππου Πλιάτσικα κερδίζουν οι:
Ελεάνα Μαρκουλάκη (https://www.facebook.com/profile.php?id=100008899123001)
Ντόνα Κωνσταντινίδου (https://www.facebook.com/donna.konstantinidou)

✔ Το βιβλίο «Ανκόρ» της Πέλας Σουλτάτου κερδίζουν οι:
Κώστας Καμπούρης (https://www.facebook.com/kostas.kampoyris)
Δέσποινα Καρπούζα (https://www.facebook.com/dkarpouzaki)

✔ Το βιβλίο «Ένας ερωτευμένος άντρας» του Καρλ Ούβε Κνάουσγκορντ κερδίζουν οι:
Κατερίνα Χαλκούση (https://www.facebook.com/profile.php?id=100002218870996)
Γιώργος Σκούρτης (https://www.facebook.com/giorgos.gpap.14)

✔ Το βιβλίο «Μικρή αποτυχία» του Γκάρι Στάινγκαρτ κερδίζουν οι:
Δήμητρα Κωνσταντοπούλου (https://www.facebook.com/profile.php?id=1704031500)
Όλγα Πουλογιαννοπούλου (https://www.facebook.com/olga.poulogiannopoulou)

★ Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω προσωπικού μηνύματος στο Facebook για τον τρόπο παραλαβής των δώρων τους. (Αν είστε ανάμεσα στους νικητές, εκτός από τα Εισερχόμενα, δείτε και τον φάκελο Φιλτραρισμένα στα μηνύματά σας)

 

Διαβάστε περισσότερα για τα βιβλία των εκδόσεων Καστανιώτη:

 

kast1“Το χαμένο Νόμπελ – Μια αληθινή ιστορία” του Κώστα Αρκουδέα >>

Την άνοιξη του 1947, ενώ η Ελλάδα σπαράσσεται από τον Εμφύλιο, ο Νίκος Καζαντζάκης θέτει από κοινού υποψηφιότητα με τον Άγγελο Σικελιανό για το Νόμπελ λογοτεχνίας. Η υποψηφιότητά του συσπειρώνει το συντηρητικό κατεστημένο της εποχής, που βλέπει στο πρόσωπο του Κρητικού συγγραφέα έναν από τους μεγαλύτερούς του εχθρούς. Εναντίον του επιστρατεύονται όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, προκειμένου να αποφευχθεί η βράβευσή του. Από την άλλη, ο Καζαντζάκης προσπαθεί μόνος του για μια δεκαετία να κατακτήσει το Νόμπελ, αντιμετωπίζοντας θεούς και δαίμονες.

Προσωπικές μαρτυρίες, επιστολές, άρθρα, αποσπάσματα από βιβλία και έγγραφα-ντοκουμέντα συνθέτουν ένα πολύχρωμο παζλ, που θα μπορούσε να αποτελεί ένα ευφάνταστο μυθιστόρημα, αλλά δεν είναι παρά η ιστορική αλήθεια. Στο βιβλίο αυτό συναντάμε προσωπικότητες όπως ο Παλαμάς, ο Καβάφης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης και ο Ρίτσος, αλλά και διάσημους νομπελίστες όπως ο Έσσε, ο Ζιντ, ο Έλιοτ, ο Χέμινγουεϊ και ο Καμύ. Πάνω απ’ όλα, όμως, γινόμαστε μάρτυρες της οδύσσειας του πνευματικού και πολιτικού κόσμου της Ελλάδας στον 20ό αιώνα, που διήλθε μέσα από τις συμπληγάδες των αντιθέσεων και διαμόρφωσε τις συνθήκες των ημερών μας.

 

kast2“Το Όνομα” του Φίλιππου Πλιάτσικα >>

O Ντάνιελ που ξαναέγινε Άγγελος. Ένας άνθρωπος που μπόρεσε να βγει από την παραβατική ζωή στο φως – ως τη στιγμή που αυτό το φως το έκρυψε ο καπνός μιας μεγάλης πυρκαγιάς.

Ο Αμπντ-αλ-Μπάρι. Ένας Ιρανός μετανάστης που η συγκάλυψη των ρατσιστών φονιάδων της κόρης του τον μετέτρεψε σε αμείλικτο μαχητή, σε έναν μοναχικό λύκο.

Η Ιφιγένεια. Μια κοπέλα που σπούδασε μαθηματικά, αλλά κατέληξε να ασχολείται με τη μουσική, παίρνοντας άθελά της το ρόλο του «αμνού» σε μια ιστορία αυξανόμενου θρησκευτικού φανατισμού, αδικιών, ψέματος, αλλά και ελπίδας στο τέλος της διαδρομής.

Ψάχνουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, το αληθινό όνομα του Θεού. Το αληθινό όνομα του Κόσμου. Το πιο μεγάλο μυστικό, που είναι καλά κρυμμένο από την αρχή του χρόνου.

Όταν εμφανίζεται μπροστά τους «τυχαία», τους οδηγεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δουν από πολύ κοντά το πρόσωπο της θυσίας, όπως και να βρεθούν στην αντίπερα όχθη, αντιμέτωποι με το σκοτάδι που συχνά σκεπάζει τα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής.

 

kast3“Ανκόρ” της Πέλας Σουλτάτου >>

Ο κηπουρός και η αδέσποτη γάτα, ο Αμούρ και η Σουίτι, ο καουμπόι και η Φράου, η γυναίκα με το πι και ο άντρας με το γιώτα, το ξωτικό του δάσους κι ο ασπρομάλλης με τα άφιλτρα, ο μπαρμπέρης, το τζιτζίκι και η ζωγράφος, ο ερωτευμένος κύριος καθηγητής, το νυχτοπούλι κι ο μαχαιροβγάλτης, η αδελφή με την ηπειρώτικη προφορά, το αηδονάκι με το ρουμάνικο τραγούδι και ο ηλικιωμένος με τους καταρράκτες, το χλομό πρόσωπο, ο μετανάστης από το Μπαγκλαντές. Κι ένας αόρατος βιολιστής. Μπόνους τρακ ο νεκροθάφτης Σοπενχάουερ, που συνοδεύει τον υπέργηρο ναζί στην τελευταία του κατοικία.

Ένας ανομοιογενής θίασος από αφανείς ήρωες συμβιώνει στο δυστοπικό οικοσύστημα της ασθένειας και του τραύματος, συντροφιά με αδέσποτα ζώα, χρυσόψαρα, πεταλούδες, πουλιά, γάντια που χειρονομούν, ασανσέρ μαλωμένα με κάδους, καρέκλες που θέλουν να δραπετεύσουν. Όψεις της προσωπικής ιστορίας του καθενός αποκαλύπτονται μέσα από τη σχέση με τον άλλο, σε αλλεπάλληλα ντουέτα, συνθέτοντας ένα ασπρόμαυρο μουσικό παραμύθι με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, όπου το κακό δεν μπορεί παρά να ηττηθεί.

Ένα βιβλίο για την πάλη του ανθρώπου ενάντια στο θάνατο, αλλά και στην «πολιτική» ενσάρκωση του θανάτου, το φασισμό.

 

kast4“Ένας ερωτευμένος άντρας” του Καρλ Ούβε Κνάουσγκορντ / (Ο αγώνας μου – Βιβλίο δεύτερο) >>

Στο δεύτερο μέρος της μυθιστορηματικής αυτοβιογραφίας Ο αγώνας μου, ο Κνάουσγκορντ αφιερώνεται στην αγάπη και τη φιλία, περιγράφει τον έρωτά του για τη Λίντα, τη δεύτερη σύζυγό του, και τις αδιέξοδες συζητήσεις του με τον Γκάιρ που λατρεύει τη φιλοσοφία του Νίτσε και την πυγμαχία. Στο Ένας ερωτευμένος άντρας ο Nορβηγός συγγραφέας ασχολείται με τη μοναδική εμπειρία τού να γίνεσαι πατέρας, τις αγωνίες της καθημερινής ζωής, τις πολλά υποσχόμενες αλλά αποτυχημένες διακοπές, τα αδιάφορα και ενίοτε ταπεινωτικά μαθήματα μουσικής, τους καβγάδες με τους γείτονες, τις συναισθηματικές εντάσεις στα παιδικά πάρτι, τις βόλτες στη Στοκχόλμη με το καροτσάκι του μωρού, ενώ το μόνο που ο ίδιος επιθυμεί είναι απλώς να γράφει. Ένα συναρπαστικό βιβλίο για τη ζωή ενός άνδρα αλλά με κάποιον αφοπλιστικό τρόπο για τις ζωές όλων μας.

«Ειλικρινές και σοφό… [Το δεύτερο μέρος] καίει τον αναγνώστη γιατί ο Κνάουσγκορντ είναι ένας παθιασμένος ιδεαλιστής […] που θέλει να δημιουργήσει μεγάλη τέχνη και να πολεμήσει τον κομφορμισμό και την ομοιομορφία της σύγχρονης μικροαστικής ζωής».

ΤΖΕΪΜΣ ΓΟΥΝΤ, The New Yorker

«Σπάνιο και αδίστακτο… Αυτά τα επίθετα αξίζουν στην πλέον σημαντική απόπειρα γραφής στην εποχή μας».

The Guardian

 

kasta5“Μικρή Αποτυχία – Μια αυτοβιογραφία” του Γκάρι Στάινγκαρτ >>

Το 1979 ο επτάχρονος Ίγκορ Στάινγκαρτ και οι εβραϊκής καταγωγής γονείς του εγκατέλειψαν τη Σοβιετική Ένωση για τον καταναλωτικό παράδεισο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το συνεσταλμένο και ασθματικό αγόρι είχε την αίσθηση ότι μεγάλωνε με μια επίμονη λαχτάρα – για φαγητό, αποδοχή, λέξεις, για όλα όσα θα τον συντρόφευαν ως την ενήλικη ζωή του. Στα πέντε του έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα O Λένιν και η μαγική του χήνα και η γιαγιά του τον αντάμειψε με μια φέτα τυριού για κάθε σελίδα. Με τον καιρό, στη νέα του πατρίδα, ο παράξενος Ίγκορ έγινε Γκάρι ώστε να περιορίσει το ξύλο που έτρωγε από τα άλλα παιδιά στο σχολείο. Οι αταίριαστοι γονείς του έτρεφαν γι’ αυτόν μεγάλες φιλοδοξίες. Τους διέψευσε και τους γέμισε ντροπή. Η μητέρα του, αναμειγνύοντας τα ρωσικά με τα αγγλικά, επινόησε τον όρο Φέιλιουρτσκα, δηλαδή Μικρή Aποτυχία, για να ονοματίσει τον γιο της, μάλλον με αγάπη. Ο Γκάρι ήταν πεπεισμένος ότι η ζωή του θα ήταν μια αλυσίδα απογοητεύσεων και ματαιώσεων. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι. Ύστερα από τρία επιτυχημένα μυθιστορήματα ο Γκάρι Στάινγκαρτ στρέφεται στην αυτοβιογραφική πεζογραφία. Αναπολώντας και αναπλάθοντας τα περασμένα, με αυτοσαρκαστικό χιούμορ και πηγαία συγκίνηση, μοιράζεται μαζί μας την αγωνία ενός μετανάστη και ενός συγγραφέα που, μεταξύ δύο αντιφατικών κόσμων, προσπαθεί να βρει τη δική του θέση. Προκλητική και τρυφερή, η Μικρή Aποτυχία είναι ένα βιβλίο ξεκαρδιστικού γέλιου αλλά και λυτρωτικών δακρύων.

 

 

Ετικέτες:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to Top