Fractal

✔ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε 10 βιβλία από τις εκδόσεις SEΛINI

 

 

Το περιοδικό Fractal, σε συνεργασία με τις  εκδόσεις SEΛINI www.psihalos.gr/selini ) προσφέρουν 10 αντίτυπα από τα ακόλουθα βιβλία (2 αντίτυπα από κάθε βιβλίο):

 

  • “Το Υδάτινο Μαχαίρι” // Paolo Bacigalupi
  • “Καλοί Οιωνοί” // Neil Gaiman και Terry Pratchett
  • “Το Σπαθί του Πεπρωμένου” // Andrzej Sapkowski
  • “Φρανκενστάιν” // Mary Shelley
  • “Το Γκόλεμ και το Τζίνι” // Helene Wecker

 

Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό μας, θα πρέπει:

✔ να κάνετε Like στη σελίδα του περιοδικού Fractal: https://www.facebook.com/fractalart.gr

✔ να κάνετε Like και Share (κοινοποίηση) στον τοίχο σας στο Facebook την ακόλουθη σχετική ανάρτηση του διαγωνισμού: (https://www.facebook.com/fractalart.gr/posts/1811064865822812)

 

Ο διαγωνισμός ισχύει έως και την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η κλήρωση των 10 τυχερών θα πραγματοποιηθεί μέσω του Random.org και οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω μηνύματος στο Facebook για την παραλαβή των δώρων τους.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα ανακοινωθούν έως την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στην παρούσα σελίδα και στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/fractalart.gr

 

Στην κλήρωση έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι είναι κάτοικοι Ελλάδας και όχι εξωτερικού και έχουν πραγματοποιήσει και τις 2 ανωτέρω ενέργειες. Τα δώρα είναι προσωπικά και συγκεκριμένα, δεν μεταβιβάζονται σε τρίτους και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη. Τα προσωπικά σας στοιχεία θα τηρηθούν εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για επικοινωνία μαζί σας σχετικά με τον παρόντα διαγωνισμό. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό, επικοινωνήστε με το fractalart.gr@gmail.com

 

>>> Τα ονόματα των 10 νικητών του διαγωνισμού:

 

★ Τα ονόματα των 10 νικητών του διαγωνισμού των Εκδόσεων SEΛINI, έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μέσω του Random.org.

★★ Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω προσωπικού μηνύματος στο Facebook για τον τρόπο παραλαβής των δώρων τους. (Αν είστε ανάμεσα στους νικητές, εκτός από τα Εισερχόμενα, δείτε και τον φάκελο Αιτήματα μηνυμάτων / Φιλτραρισμένα στα μηνύματά σας στην Αρχική σελίδα στο Facebook)

 

✔ Το βιβλίο “Το Υδάτινο Μαχαίρι” // Paolo Bacigalupi κερδίζουν οι:

 

✔ Το βιβλίο “Καλοί Οιωνοί” // Neil Gaiman και Terry Pratchett κερδίζουν οι:

 

✔ Το βιβλίο “Το Σπαθί του Πεπρωμένου” // Andrzej Sapkowski κερδίζουν οι:

 

✔ Το βιβλίο “Φρανκενστάιν” // Mary Shelley κερδίζουν οι:

 

✔ Το βιβλίο “Το Γκόλεμ και το Τζίνι” // Helene Wecker κερδίζουν οι:

 

 

>> Διαβάστε περισσότερα για τα βιβλία των εκδόσεων SEΛINI :

 

“Το Υδάτινο Μαχαίρι” // Paolo Bacigalupi

Οι Νοτιοδυτικές Πολιτείες της Αμερικής έχουν ξεκληριστεί από την ξηρασία· η Νεβάδα και η Αριζόνα μάχονται για τα περιορισμένα αποθέματα νερού του ποταμού Κολοράντο, ενώ η Καλιφόρνια παραμονεύει.

Όταν εξαπλώνονται φήμες για ένα νέο απόθεμα νερού στο Φοίνιξ, ο Άνχελ Βελάσκες, το Υδάτινο Μαχαίρι (αλλιώς το Υδρομάχαιρο) του Λας Βέγκας, παίρνει εντολή να τις ερευνήσει. Κυνηγώντας απαντήσεις, κατευθύνεται νότια. Εκεί θα γνωρίσει τη Λούσι, μια δυναμική δημοσιογράφο, η οποία γνωρίζει περισσότερα από όσα λέει για τον υπόκοσμο του Φοίνιξ, αλλά και τη Μαρία, μια νεαρή μετανάστρια από το Τέξας, που ονειρεύεται τη φυγή της στο βορρά, στα μέρη όπου το νερό συνεχίζει να πέφτει ακόμη από τον ουρανό.

Οι τρεις τους θα βρεθούν πιόνια σε ένα παιχνίδι πολύ πιο επικίνδυνο, διεφθαρμένο και βρώμικο, απ ‘όσο μπορούν να φανταστούν. Με την πόλη του Φοίνιξ στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τον χρόνο να τελειώνει, η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση είναι να βασιστούν ο ένας στον άλλο.

Όμως, όταν το νερό έχει μεγαλύτερη αξία από το χρυσάφι, η μοναδική αλήθεια που επικρατεί στην έρημο είναι ότι, για να ξεδιψάσεις, κάποιος άλλος πρέπει να ματώσει.

Το Υδάτινο Μαχαίρι σηματοδοτεί την επιστροφή του Paolo Bacigalupi στη λογοτεχνία για ενήλικες, μετά από μια σειρά με πολυβραβευμένα βιβλία για εφήβους, που ακολούθησαν το διεθνές bestseller «Το Κουρδιστό Κορίτσι», ένα από τα πιο διάσημα ντεμπούτα επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, που κέρδισε μεταξύ άλλων τα βραβεία ΗUGO & NEBULA.

 

 

“Καλοί Οιωνοί” // Neil Gaiman και Terry Pratchett

Σύμφωνα με «Τας Ωραίας και Ακριβείς Προφητείας της Αγνής Νάτερ, Μάγισσας» –τον μοναδικό πλήρως αξιόπιστο οδηγό για το μέλλον, που έγραψε, ευτυχώς, το 1655, πριν ανατινάξει ολόκληρο το χωριό της μαζί με τους κατοίκους του, που είχαν συγκεντρωθεί για να την ρίξουν στην πυρά – ο κόσμος θα καταστραφεί ένα Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο Σάββατο. Αμέσως μετά το τσάι… Οι άνθρωποι προσπαθούν να προβλέψουν το τέλος του κόσμου σχεδόν από την δημιουργία του, οπότε είναι απόλυτα φυσικό να είναι επιφυλακτικοί όταν εμφανίζεται μια νέα ημερομηνία για την Ημέρα της Κρίσης. Αυτή τη φορά όμως, οι στρατοί του Καλού και του Κακού πραγματικά φαίνονται να προετοιμάζονται. Οι τέσσερεις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης είναι καθ’ οδόν. Η Ατλαντίδα αναδύεται. Βάτραχοι πέφτουν απ’ τον ουρανό. Τα νεύρα τεντώνονται και όλα δείχνουν να βαδίζουν σύμφωνα με το Θεϊκό Σχέδιο. Όμως, ένας καλοπερασάκιας δαίμονας και ένας ιδιότροπος άγγελος θα προτιμούσαν να αποφευχθεί η Αρπαγή. Και μέσα σε όλα αυτά κάποιος έχασε και τον Αντίχριστο…

 

 

 

“Το Σπαθί του Πεπρωμένου” // Andrzej Sapkowski

Ο Γκέραλντ είναι Γητευτής. Ένας άντρας που οι μαγικές δυνάμεις του, ενισχυμένες από τη σκληρή εκπαίδευση και ένα μυστηριώδες ελιξίριο, τον έχουν μετατρέψει σε έναν ισχυρό πολεμιστή , έναν ανήλεο εκτελεστή. Στόχος του είναι τα ποικιλόμορφα τέρατα και οι σκοτεινοί δαίμονες που λυμαίνονται την χώρα και επιτίθενται σε αθώους. Γυρίζει στις επαρχίες και αναζητά αποστολές. Σταδιακά όμως συνειδητοποιεί ότι αν και ορισμένα από τα θηράματά του είναι μοχθηρά, βίαια κτήνη, κάποια άλλα είναι απλά θύματα αμαρτιών ή απλής άγνοιας. Οι περιπέτειες του Γκέραλντ της Ρίβια με την τεράστια εμπορική επιτυχία και τη διεθνή αναγνώριση ως λογοτεχνικού φαινομένου, ενέπνευσαν τη δημιουργία του παιχνιδιού The Witcher. Ο Andrzej Sapkowski είναι ο μεγάλος καινοτόμος της φανταστικής λογοτεχνίας της εποχής μας, του οποίου ο χαρακτηριστικός τρόπος γραφής έχει μαγέψει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

“Φρανκενστάιν” // Mary Shelley

Η Mary Shelley ξεκίνησε τη συγγραφή του Φρανκενστάιν σε ηλικία μόλις δεκαοκτώ ετών, όταν με τον Lord Byron και τον John Polidori αποφάσισαν να κάνουν μεταξύ τους έναν διαγωνισμό για το ποιος θα γράψει την καλύτερη ιστορία τρόμου. Μετά από μέρες, η Shelley ονειρεύτηκε την ιστορία ενός επιστήμονα που, αφού δημιούργησε ζωή, ένιωσε τρόμο γι΄ αυτό που είχε καταφέρει. Έτσι γεννήθηκε ο Φρανκενστάιν, ένα γοτθικό θρίλερ, μια ρομαντική ιστορία και ταυτόχρονα ένας μύθος που προειδοποιεί για τους κινδύνους της επιστήμης, όταν εκείνη επηρεάζεται από τα ανθρώπινα πάθη και την εμμονή.

 

 

 

 

 

“Το Γκόλεμ και το Τζίνι” // Helene Wecker

Αμερική, 1899. Στο μεγάλο χωνευτήρι λαών της Νέας Υόρκης οι μετανάστες καταφθάνουν κατά χιλιάδες, προσπαθώντας να βρουν τη θέση τους σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει. Η Τσάβα είναι γκόλεμ, ένα πλάσμα από πηλό που κατασκεύασε ένας μυστηριώδης Ραβίνος από την Πολωνία. Ο Άχμαντ είναι τζίνι, ένα πλάσμα καμωμένο από φωτιά που γεννήθηκε στην έρημο της Συρίας και παρέμενε φυλακισμένο επί αιώνες μέσα σε ένα χάλκινο φλασκί. Η μοίρα οδήγησε την πρώτη στην εβραϊκή συνοικία της Νέας Υόρκης και τον δεύτερο στη γειτονιά της Μικρής Συρίας. Στην προσπάθειά να κρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα και να προχωρήσουν στην καινούρια και πρωτόγνωρη ζωή τους, τα δυο αταίριαστα όντα θα γνωριστούν τυχαία και θα βρουν παρηγοριά το ένα στη μοναδικότητα του άλλου. Σύντομα όμως, μια σκοτεινή απειλή από το παρελθόν θα εμφανιστεί για να ανατρέψει όνειρα και προσδοκίες, απειλώντας την ίδια τους την ύπαρξη και αναγκάζοντας τους να λάβουν μια μοιραία απόφαση. Το πραγματικό μπλέκεται με το φανταστικό, και η ιστορική πραγματικότητα με την μυθοπλασία, για να δημιουργήσουν ένα αξέχαστο μυθιστόρημα που έγινε διεθνές best seller και ήταν υποψήφιο για τα περίφημα βραβεία Nebula, Locus και World Fantasy Award. Παράλληλα έχει κερδίσει τα λογοτεχνικά Βραβεία Mythopoeic, VCU Cambel και το Harold U. Ribalow Prize. “Amazon Best Book of the Year in Science Fiction & Fantasy”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to Top