Fractal

✔ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε 10 βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

 

metaixmio_books

 

Το περιοδικό Fractal, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο www.metaixmio.gr ) προσφέρουν 10 αντίτυπα από τα ακόλουθα βιβλία (2 αντίτυπα από κάθε βιβλίο):

 

  • «Το κλαρινέτο» // του Βασίλη Αλεξάκη
  • «Ομήρου Οδύσσεια» // του Μιχάλη Γκανά
  • «Το χάσμα του χρόνου» // της Jeanette Winterson (The Hogarth Shakespeare Project)
  • «H συχνότητα του θανάτου» // της Χίλντας Παπαδημητρίου
  • «Οι κυνηγοί των Ναζί: Η καταδίωξη των εγκληματιών του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου» // του Andrew Nagorski

 

Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό μας, θα πρέπει:

✔ να κάνετε Like στη σελίδα του περιοδικού Fractal: https://www.facebook.com/fractalart.gr

✔ να κάνετε Like και Share (κοινοποίηση) στον τοίχο σας στο Facebook την ακόλουθη σχετική ανάρτηση του διαγωνισμού: (https://www.facebook.com/fractalart.gr/posts/1771474893115143)

 

Ο διαγωνισμός ισχύει έως και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η κλήρωση των 10 τυχερών θα πραγματοποιηθεί μέσω του Random.org και οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω μηνύματος στο Facebook για την παραλαβή των δώρων τους.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα ανακοινωθούν έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στην παρούσα σελίδα και στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/fractalart.gr

 

Στην κλήρωση έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι είναι κάτοικοι Ελλάδας και όχι εξωτερικού και έχουν πραγματοποιήσει και τις 2 ανωτέρω ενέργειες. Τα δώρα είναι προσωπικά και συγκεκριμένα, δεν μεταβιβάζονται σε τρίτους και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη. Τα προσωπικά σας στοιχεία θα τηρηθούν εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για επικοινωνία μαζί σας σχετικά με τον παρόντα διαγωνισμό. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό, επικοινωνήστε με το [email protected]

 

>>> Τα ονόματα των 10 νικητών του διαγωνισμού:

 

★ Τα ονόματα των 10 νικητών του διαγωνισμού των Εκδόσεων Μεταίχμιο, έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μέσω του Random.org.

★★ Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω προσωπικού μηνύματος στο Facebook για τον τρόπο παραλαβής των δώρων τους. (Αν είστε ανάμεσα στους νικητές, εκτός από τα Εισερχόμενα, δείτε και τον φάκελο Αιτήματα μηνυμάτων / Φιλτραρισμένα στα μηνύματά σας στην Αρχική σελίδα στο Facebook)

 

✔ Το βιβλίο «Το κλαρινέτο» // του Βασίλη Αλεξάκη κερδίζουν οι:

 

✔ Το βιβλίο «Ομήρου Οδύσσεια» // του Μιχάλη Γκανά κερδίζουν οι:

 

✔ Το βιβλίο «Το χάσμα του χρόνου» // της Jeanette Winterson κερδίζουν οι:

 

✔ Το βιβλίο «H συχνότητα του θανάτου» // της Χίλντας Παπαδημητρίου κερδίζουν οι:

 

✔ Το βιβλίο «Οι κυνηγοί των Ναζί: Η καταδίωξη των εγκληματιών του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου» // του Andrew Nagorski κερδίζουν οι:

 

 

>> Διαβάστε περισσότερα για τα βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο:

 

 

met_1«Το κλαρινέτο» // του Βασίλη Αλεξάκη

- Υπάρχει άραγε κάτι που δεν διαγράφεται ποτέ από τη μνήμη μας; σε ρώτησα.

Δεν χρειάστηκε να σκεφτείς πολύ.

- Η θάλασσα, είπες. Μπορεί κανείς να ξεχάσει τα βουνά, τις κοιλάδες, τα δάση, τα ποτάμια, ακόμη και τους καταρράκτες παρά τον θόρυβο που κάνουν, όχι όμως τη θάλασσα. Περικλείει όλα τα μυστήρια και ξέρει όλα τα παιχνίδια, είναι παμπάλαιη κι απίστευτα νέα. Κανένα άλλο τοπίο δεν μοιάζει τόσο με τη ζωή, να γιατί δεν μπορούμε να την ξεχάσουμε, επειδή θυμάται την παιδική ηλικία του κόσμου. Πρέπει να τη σεβόμαστε όσο και τη ζωή, και να την ατενίζουμε όρθιοι. Με κάνουν έξαλλο οι παραθεριστές που ξαπλώνουν στην άμμο, θέλω να τους πλακώσω στις κλοτσιές για να τους αναγκάσω να σηκωθούν, οφείλουμε όλοι να στεκόμαστε όρθιοι στις ακρογιαλιές.

Ο συγγραφέας ταξιδεύει από το Παρίσι –όπου αντιμετωπίζει τη μοιραία ασθένεια του φίλου και εκδότη του– στην Ελλάδα της κρίσης – όπου γνωρίζεται με ανθρώπους τσακισμένους από την οικονομική ανέχεια.

Ανάμεσα στη ζεστασιά των ημερών και τη θλίψη της απουσίας∙ ανάμεσα στο Παρίσι και την Αθήνα∙ ανάμεσα στη μητρική γλώσσα και τη γραφή ξεφυτρώνει αναπάντεχα το ερώτημα: Γιατί ξεχνάμε;
met_2«Ομήρου Οδύσσεια» // του Μιχάλη Γκανά

Μια πρωτότυπη νέα Οδύσσεια ξαναγραµµένη από έναν σύγχρονο δηµιουργό. Ο Μιχάλης Γκανάς ξαναγράφει και ξαναλέει την Οδύσσεια µε τον δικό του τρόπο, βάζοντας µέσα στο κείµενο στοιχεία από την πλούσια γλωσσική µας παράδοση.

 

 

Θυµήθηκε ολοκάθαρα εκείνη την ηµέρα

που διάβηκε στερνή φορά την όµορφη καµάρα

να πάει στα καράβια του, έτοιµα να σαλπάρουν

για την Αυλίδα τη µικρή και τη µεγάλη Τροία.

Με τον λαό τριγύρω του, την Πηνελόπη πλάι

και τον Τηλέµαχο µωρό να κλαίει και να χτυπιέται

σαν να ’ταν Κάλχας κι έβλεπε το τι τους περιµένει:

αυτόν και τη φαµίλια του, τους Έλληνες, τους Τρώες,

τον Αγαµέµνονα σφαχτό, τον Έκτορα γδαρµένο,

την Κλυταιµνήστρα φόνισσα και θύµα του παιδιού της,

τον Αστυάνακτα αλοιφή —αχ, γκρεµοτσακισµένο—,

τη Χρυσηίδα κόκκινη, στο αίµα της πνιγµένη,

τον Αχιλλέα άψυχο, άσπρο σαν κιµωλία

και τ’ άλογά του αθάνατα να κλαιν τ’ αφεντικό τους,

δροµέα, και πολεµιστή, και µέγα αλογατάρη,

που ’χε κορµί αθάνατο απ’ την κορφή ως τα νύχια

και µοναχά στο πόδι του τ’ αδύνατο σηµείο,

ολίγη σάρκα και θνητή σαν φέτα πορτοκάλι.

Αχίλλειος η φτέρνα του και πέρασµα θανάτου

κι εκεί βρήκε να καρφωθεί το βέλος του φονιά του.

 

Μόνο η Ελένη έµεινε Ωραία και µοιραία

του Μενελάου φυσικά και του ωραίου Πάρη.

Της Σπάρτης η βασίλισσα και όλεθρος της Τροίας

ή αδειανό πουκάµισο, στην Αίγυπτο χαµένη

ανάµεσα σε φοινικιές, και µύγες, και χουρµάδες

σαν έπαθλο για βασιλείς που γίναν κερατάδες.

 

 

met_3«Το χάσμα του χρόνου» // της Jeanette Winterson (The Hogarth Shakespeare Project)

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Hogarth Shakespeare Project: τα πιο αγαπημένα έργα του μεγαλύτερου δραματουργού όλων των εποχών ξαναγράφονται από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς. Η Jeanette Winterson ξαναγράφει το Χειμωνιάτικο παραμύθι.

 

Σε μια ανεμοδαρμένη πόλη του αμερικάνικου Νότου, τη Νέα Βοημία, μια νύχτα ένας άγνωστος εγκαταλείπει ένα βρέφος στην είσοδο ενός νοσοκομείου. Είναι η μικρή Περντίτα, την οποία ο πατέρας της, τρελός από ζήλια, δεν αναγνωρίζει και εξορίζει για πάντα από τη ζωή του και από το Λονδίνο.

Δεκαεπτά χρόνια αργότερα η Περντίτα αγνοεί βασικά στοιχεία για την ταυτότητα και την καταγωγή της, αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ποια είναι η οικογένειά της.

 

Η εκδοχή του σαιξπηρικού Χειμωνιάτικου παραμυθιού διά χειρός Jeanette Winterson αφηγείται μια σπαρακτική ιστορία για καρδιές που ράγισαν και καρδιές που γιατρεύτηκαν από τις πληγές τους, μια ιστορία για τη μανία της εκδίκησης και τη δύναμη της συγχώρεσης, μια ιστορία που αποδεικνύει πως ό,τι χάνεται δεν μένει χαμένο για πάντα.

 

 

met_4«H συχνότητα του θανάτου» // της Χίλντας Παπαδημητρίου

Το φθινόπωρο του 2009, η λαμπερή βιτρίνα της Αθήνας έχει αρχίσει να σκοτεινιάζει, αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν να δουλεύουν με αφοσίωση, να ερωτεύονται με πάθος, να αγαπούν τη μουσική, να διασκεδάζουν και να… σκοτώνουν. Αυτό θα διαπιστώσει ο αστυνόμος Χάρης Νικολόπουλος όταν κληθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία μιας γυναίκας στις παρυφές του οδού Αθηνάς. Τα στοιχεία θα τον οδηγήσουν στην MP3, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη μουσική και τη διασκέδαση. Εκεί θα γνωρίσει τον μικρόκοσμο των ανεξάρτητων ροκ ραδιοφωνικών σταθμών, θα συγκρουστεί με παλιούς γνώριμους και ανθρώπους της νύχτας και θα συναντήσει μια γυναίκα, μοιραία κι επικίνδυνη, σαν ηρωίδα παλιομοδίτικου νουάρ. Κάθε τόσο, στα πόδια του θα μπλέκει ένας εκκεντρικός άστεγος, ο οποίος γνωρίζει πάντοτε περισσότερα απ’ όσα λέει. Ποια φαντάσματα του παρελθόντος καταδιώκουν αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους; Τι τους φοβίζει και γιατί κρατούν το στόμα τους κλειστό;

Στην καινούργια περιπέτειά του, ο Χάρης Νικολόπουλος και η αφοσιωμένη ομάδα των συνεργατών του θα εμπλακούν προσωπικά στην υπόθεση που καλούνται να διαλευκάνουν. Στην πορεία της εξιχνίασης, ο Χάρης θα αναζωπυρώσει παλιές έχθρες, θα διευρύνει τις μουσικές του γνώσεις και θα δει τη ζωή του να παίρνει μια τελείως ανεξέλεγκτη τροπή.

 

 

met_5«Οι κυνηγοί των Ναζί: Η καταδίωξη των εγκληματιών του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου» // του Andrew Nagorski

Μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης και την αρχή του Ψυχρού Πολέμου, οι νικητές του Β΄ Παγκοσμίου έπαψαν να ενδιαφέρονται για τη δίωξη των Ναζί εγκληματιών. Πολλοί από τους δράστες με κατώτερους βαθμούς εξαφανίστηκαν μέσα στα εκατομμύρια των ανθρώπων που προσπαθούσαν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους σε μια νέα Ευρώπη, ενώ εκείνοι που ένιωθαν ότι κινδύνευαν περισσότερο εγκατέλειψαν την ήπειρο. Ο AndrewNagorski καταγράφει τις δραματικές ιστορίες φημισμένων κυνηγών Ναζί όπως ο Σιμόν Βίζενταλ, η Μπεάτε και ο Σερζ Κλάρσφελντ, αλλά και εκείνων που συχνά δούλευαν στη σκιά. Αρχικά ήθελαν εκδίκηση, αλλά γρήγορα επιδόθηκαν σε έναν ακατάπαυστο αγώνα για δικαιοσύνη.

 

 

Ετικέτες:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to Top