Fractal

✔ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε 10 βιβλία από τις εκδόσεις Έναστρον

enastron_books
Το περιοδικό Fractal, σε συνεργασία με τις  εκδόσεις Έναστρον (www.enastron.com.gr)  προσφέρουν 10 αντίτυπα από τα ακόλουθα βιβλία (2 αντίτυπα από κάθε βιβλίο):

 

 

Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό μας, θα πρέπει:

✔ να κάνετε Like στη σελίδα του περιοδικού Fractal: https://www.facebook.com/fractalart.gr

✔ να κάνετε Like και Share (κοινοποίηση) στον τοίχο σας στο Facebook την ακόλουθη σχετική ανάρτηση του διαγωνισμού: (https://www.facebook.com/fractalart.gr/posts/1697903757138924)

 

Ο διαγωνισμός ισχύει έως και την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η κλήρωση των 10 τυχερών θα πραγματοποιηθεί μέσω του Random.org και οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω μηνύματος στο Facebook για την παραλαβή των δώρων τους.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα ανακοινωθούν έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 στην παρούσα σελίδα και στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/fractalart.gr

 

Στην κλήρωση έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι είναι κάτοικοι Ελλάδας και όχι εξωτερικού και έχουν πραγματοποιήσει και τις 2 ανωτέρω ενέργειες. Τα δώρα είναι προσωπικά και συγκεκριμένα, δεν μεταβιβάζονται σε τρίτους και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη. Τα προσωπικά σας στοιχεία θα τηρηθούν εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για επικοινωνία μαζί σας σχετικά με τον παρόντα διαγωνισμό. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό, επικοινωνήστε με το fractalart.gr@gmail.com

 

Τα ονόματα των 10 νικητών του διαγωνισμού:

★ Τα ονόματα των 10 νικητών του διαγωνισμού των Εκδόσεων Έναστρον, έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μέσω του Random.org.

★★ Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω προσωπικού μηνύματος στο Facebook για τον τρόπο παραλαβής των δώρων τους. (Αν είστε ανάμεσα στους νικητές, εκτός από τα Εισερχόμενα, δείτε και τον φάκελο Αιτήματα μηνυμάτων / Φιλτραρισμένα στα μηνύματά σας στην Αρχική σελίδα στο Facebook)

 

✔ Το βιβλίο “Συνταγματάρχης Σαμπέρ” του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, σε μετάφραση του Δημήτρη Στεφανάκη κερδίζουν οι:

 

✔ Το βιβλίο “Samuel Beckett – Η εμπειρία της υπαρξιακής οδύνης” της Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου κερδίζουν οι:

 

✔ Το βιβλίο “Η Εικόνα στο Χαλί” του Χένρι Τζέιμς, σε μετάφραση του Δημήτρη Στεφανάκη κερδίζουν οι:

 

✔ Το βιβλίο “Ως την άκρη της κλωστής” του Παντελή Κυραμαργιού, βιβλίο με cd της καλλιτεχνικής κολεκτίβας “Πλέγμα” κερδίζουν οι:

 

✔ Το βιβλίο “Το τελευταίο μπλουζ στο καφενείο Ματζέστικ” του Βασίλη Ρουβολή κερδίζουν οι:

 

>> Διαβάστε περισσότερα για τα βιβλία των εκδόσεων Έναστρον:

 

      • enastron_1“Συνταγματάρχης Σαμπέρ” του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, σε μετάφραση του Δημήτρη Στεφανάκη

Ο Συνταγματάρχης Σαμπέρ, ήρωας της μάχης του Εϊλό, γυρίζει κυριολεκτικά από τον τάφο στο αγαπημένο του Παρίσι ύστερα από μια οδύσσεια δέκα χρόνων. Στη Γαλλία της Παλινόρθωσης ωστόσο αντιμετωπίζεται σαν ένα φάντασμα από τα επικά χρόνια του Ναπολέοντα.
Ακόμα και η γυναίκα του, ξαναπαντρεμένη με κάποιον αριστοκράτη, αρνείται να τον αναγνωρίσει. Μες στην απόγνωσή του στρέφεται στον δικηγόρο της, τον Ντερβίλ, κι αυτός με αυξημένο αίσθημα δικαίου θα προσπαθήσει να συμβιβάσει τη δεδομένη εντιμότητα ενός γηραλέου στρατιωτικού με την απληστία μιας νέας και φιλόδοξης γυναίκας.

Η συγκλονιστική νουβέλα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ γραμμένη με το σφρίγος της αφηγηματικής του νιότης προανήγγειλε τη μεγαλειώδη συγγραφική του πορεία. Αν ο πρωταγωνιστής του είχε πεθάνει πράγματι στη μάχη του Εϊλό θα ήταν ήρωας ανάμεσα σε τόσους άλλους. Διασωθείς και αξιοθρήνητος, όπως ακριβώς αναδεικνύεται από την μπαλζακική ιδιοφυία, περνά μαζί με τον δημιουργό του στην αθανασία. Με αγάπη και σεβασμό στην κλασική λογοτεχνία, οι εκδόσεις Έναστρον εγκαινιάζουν την καινούρια σειρά «Ξένη Λογοτεχνία».

 

      • enastron_3

        “Samuel Beckett – Η εμπειρία της υπαρξιακής οδύνης” της Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου

«Γιατί το δοκίμιο αυτό πάνω στο έργο του Samuel Beckett δεν είναι μόνο μια ανάλυση δυναμική, ακριβής των πηγών και των δομών του έργου, δεν είναι μόνο μια μελέτη εμβριθής και τεκμηριωμένη πάνω σ’ ένα θέατρο και τις απηχήσεις του. Είναι περισσότερο ένα ποίημα, μια μουσική υπόκρουση που συνοδεύει το έργο. Χωρίς αμφιβολία υπάρχει εκεί μία οδός για να φωτίσουμε την άβυσσο, θα έλεγα, μάλλον, ένα εύθραυστο φως, μνήμη από την πρώτη φλόγα του αληθινού κόσμου. Ευχαριστώ, αγαπητή Μαρία, γι’ αυτό το δοκίμιό σας, που φώτισε τη σκέψη μου, αλλά και με ταξίδεψε μακριά από τη γη, ως τα έσχατα όρια ενός σύμπαντος που το είπαν καμπύλο. Με άλλα λόγια, με επανέφερε στον άνθρωπο. Με τη μακριά, γεμάτη πάθος, περιδιάβαση του μπεκετικού έργου.»
Jacques LACARRIERE

Tο βιβλίο μου “Samuel Beckett – Η εμπειρία της υπαρξιακής οδύνης” γράφτηκε ύστερα από τις μεταφράσεις των έργων του, που είχα κάνει, και τη γνωριμία μου μαζί του. Ήταν για μένα ένα βιβλίο επαλήθευσης της προσωπικής μου υπαρξιακής τοποθέτησης, μια ανίχνευση των βυθών που κουβαλάει η ψυχή στην εφήμερη διαδρομή της.

 

Ένας νεαρός κριτικός λογοτεχνίας μπαίνει στον πειρασμό να ανακαλύψει την «κεντρική ιδέα» που διαπνέει το έργο του αγαπημένου του συγγραφέα, και γεννά το ένα μετά το άλλο τα βιβλία του, όπως η μάνα τα παιδιά της. Έτσι, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, θέτει τον εαυτό του υπό πνευματική ομηρία. Η απέλπιδα προσπάθειά του να ανακαλύψει το επίμαχο στοιχείο θα επηρεάσει τις σχέσεις του με τους φίλους και συναδέλφους του και θα εξελιχθεί σε ψύχωση.

«Η Eικόνα στο Xαλί», μια από τις διασημότερες νουβέλες του Χένρι Τζέιμς, θέτει σημαντικά ζητήματα της λογοτεχνίας σε ένα πλαίσιο μυστηρίου που θα ταίριαζε περισσότερο σε αστυνομικό μυθιστόρημα. Το αίνιγμα δεν είναι ένας ανεξιχνίαστος φόνος ή μια ληστεία κι ωστόσο η αγωνία που μεταδίδει στον αναγνώστη παραμένει απαραμείωτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

 

 

 

      • enastron_4“Ως την άκρη της κλωστής” του Παντελή Κυραμαργιού, βιβλίο με cd της καλλιτεχνικής κολεκτίβας “Πλέγμα”

Ο Παύλος είναι ζωγράφος. Ζει με την φαντασία του σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν, στο σύμπαν των ίδιων των δημιουργημάτων του, και μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα σε δύο πραγματικότητες, την πραγματικότητα των ονείρων του και αυτή που του επιβάλλει η ίδια η ζωή. Προσπαθεί σχεδόν εμμονικά να ακολουθήσει το νήμα της κλωστής που θα τον κρατήσει ζωντανό και που η άλλη άκρη του καταλήγει στον έρωτα.

Επτά καλλιτέχνες, με ξεχωριστές διαδρομές και διαφορετικά πεδία δράσης, συναντήθηκαν και σχημάτισαν ένα Πλέγμα δημιουργίας. Ο Παντελής Κυραμαργιός γράφει μια ιστορία σε μορφή διηγήματος. Ύστερα, μέσα από την ιστορία, γεννιούνται δέκα τραγούδια που ερμηνεύει η Εύα Λαύκα. Τα τραγούδια γίνονται εικαστικά έργα τέχνης από την Αμαλία Θεοδωροπούλου και τον Θανάση Φωτεινιά. Η θεατρική ομάδα Ιδέα των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή, σκηνοθετεί ένα βίντεο για κάθε τραγούδι και διασκευάζει το διήγημα δημιουργώντας μια αντίστοιχη μουσικοθεατρική παράσταση. Οι καλλιτέχνες της κολεκτίβας χρησιμοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα που διαθέτουν, αλληλεπιδρούν, αλληλοσυμπληρώνονται και φτάνουν μαζί «ως την άκρη της κλωστής».

Αυτό το άλμπουμ περιέχει τα λόγια, τα τραγούδια και τα σχέδια. Σε πολυχώρους τέχνης αλλά και στο διαδίκτυο θα συναντάμε συχνά και τη θεατρική διάσταση του Πλέγματος.

Πλέγμα:
Κώστας Γάκης, Αμαλία Θεοδωροπούλου, Παντελής Κυραμαργιός, Εύα Λαύκα, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Θανάσης Φωτεινιάς.
Το μουσικό τμήμα της κολεκτίβας συμπληρώνουν οι: Αλέξανδρος Κούρος, Ιούλιος Κουτσογεωργίου, Νικόλας Μαύρος, Νίκος Σταδιάτης και Γιάννης Ταυλάς.

 

      • enastron_5“Το τελευταίο μπλουζ στο καφενείο Ματζέστικ” του Βασίλη Ρουβολή

Mια πόλη απόψε περνάει την τελευταία της νύχτα. Με το που θα ξημερώσει, θα καταστραφεί. Θα την ισοπεδώσουν, για την ακρίβεια, οι μπουλντόζες που έστειλαν από τις χώρες της Εσπερίας για το σκοπό αυτό οι «άλλοι » – «αυτοί », δηλαδή «που λεν ότι ξέρουν».

Στο καφενείο Ματζέστικ ετούτη, την τελευταία νύχτα, ένας απόμαχος ναυτικός ξαναζεί τη ζωή του από τότε που αυτός και οι δικοί του ήρθαν σε αυτή την πόλη ξεριζωμένοι απ’ τη Σμύρνη. «Οθόνη η τζαμαρία του Ματζέστικ, κάμερες τα μάτια του καπετάνιου».

«Κι αν ισοπεδώσουν την πόλη μας, εμείς πάλι θα την ξαναχτίσουμε, θα ιδιείς. Αλλιώτικα αυτή τη φορά. Κι όσο οι εξουσίες θα γκρεμίζουν και θα ισοπεδώνουν, οι λαοί, που θα συνεχίσουν να ονειρεύονται, θα χτίζουν».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to Top