Fractal

Ποίηση: “Αμαζόνα της ζωής”

Της Ελένης Θ.Π. Λουκά // *

 

 

 

~Αμαζόνα της ζωής~

 

Νεανικό κορμί αγέρωχο, σαν ήλιος φωτεινό

σαν θάλασσα αδάμαστο, σαν φάρος σταθερό

το άτι της καλπάζει και νικά

σε κάθε μάχη της ζωής εμπόδια ξεπερνά

 

Σύμβολο λάγνου έρωτα του στήθους της η θέλξη

αναμοχλεύει στην καρδιά αισθήματα και έλξη

το σήμαντρο μιας αστραπής που σκίζει τα ουράνια

τ’ αποσχισμού του η είδηση πλήττει την περηφάνια

 

στον βωμό της νίκης, θυσιάζεται μοιραία

το τέλος δεν το κάμπτει αποχωρεί γενναία

μια αδίστακτη βαθιά ουλή

θα του θυμίζει την πληγή

 

Είναι η ψυχή που στέκεται

όρθια και αντιστέκεται

που την νικάει τη φθορά

του δήμιου τη σφιχτή θηλιά

 

Με δύναμη ισχυρή και πίστη περισσή

υπερνικάει κάθε τι που βασανίζει το κορμί

η δεύτερη ευκαιρία ήταν Θεού απόφαση

μια ακόμα ασυλία, νέας ζωής απόδραση.

 

 

Ποίημα από την δεύτερη ποιητική συλλογή μου «Ιχνηλάτες στα μονοπάτια μιας αυγής» αφιερωμένο σε όλες τις γενναίες γυναίκες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν με δύναμη ψυχής την μάστιγα του αιώνα τον καρκίνο του στήθους.

 

 

 

* H Ελένη Θ. Π. Λουκά γεννήθηκε στην Στρογγυλή Κερκύρας όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και στην πόλη το Λύκειο Θηλέων το έτος 1978. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο είχε διακριθεί με τον Κερκυραϊκό γυμναστικό σύλλογο σε πολλούς αγώνες στίβου πανελληνίως στην σφαίρα και στο πένταθλο καταλαμβάνοντας πολλές φορές τις πρώτες θέσεις. Εν συνεχεία μετέβη στην Γερμανία όπου σπούδασε Βιολογία και εργάστηκε συγχρόνως για 3 χρόνια στο πανεπιστήμιο του Saarland σαν βοηθός Καθηγητή στο τμήμα της Μυκητολογίας και Μικροβιολογίας παρά τον καθηγητή Prof.Wartenberg όπου επιμελήθηκε τους τομείς έρευνας και διδασκαλίας του Κλάδου. Μετά το τέλος των σπουδών εργάστηκε στον Δήμο Saarbrücken στο τμήμα Βοτανολογίας όπου ασχολήθηκε με την στατιστική καταγραφή όλων των ειδών φυτών άγριας βλάστησης της πόλης και επιπλέον με την συγγραφή βιβλίου Kompendium διαφόρων ειδών θάμνων και δένδρων για την μετεκπαίδευση κηπουρών. Το 1990 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου έκανε πρακτική για ένα χρόνο στο βιοχημικό εργαστήριο του Άγιου Σάββα. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα από το 1991 σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών διδάσκοντας Γερμανικά με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα. Από το 2012-2015 ως μέλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος εργάστηκε και είχε την πρωτοβουλία της υλοποίησης μιας έρευνας για την ανάδειξη τριών υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων στην Στρογγυλή Κερκύρας. Αυτή η πρωτοποριακή και μοναδική στο κόσμο σε έκταση επιστημoνική μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Βοτανολογίας και Ζωολογίας του δάσους της Δρέσδης Γερμανίας με επικεφαλής τον καθηγητή Andreas Roloff και με την επιτυχημένη συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και στήριξη της προέδρου κ Ελένης Κονοφάου. Τα αποτελέσματα της έρευνας κατατάσσουν αυτά στα δέκα αρχαιότερα του κόσμου. O μύθος που συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο αφορά τα τρία αυτά ελαιόδεντρα.

Η πρώτη ποιητική της συλλογή με τον τίτλο «Η μικρή ζωή μας είναι μία στου απείρου την ευθεία η τελεία» και η δεύτερη με τον τίτλο «Ιχνηλάτες στα μονοπάτια μιας αυγής» εκδόθηκαν το έτος 2015 και 2016 αντίστοιχα από τον ίδιο εκδοτικό οίκο.

 

 

Ετικέτες:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to Top