Fractal

Φρέσκοι Δίσκοι Μουσικής (για τις επόμενες δύο εβδομάδες).

 

Στον  Σούπερ Μάριο* και τον Μάρκο Ψυχάρη αρέσει ν’ ακούν μουσική μαζί. Εδώ και μερικές εβδομάδες κάνουν κάτι περισσότερο. Ακούν μουσική και μετά γράφουν τη γνώμη τους για άλμπουμ που άκουσαν και μάλλον τους άρεσαν πολύ. Πρόσφατα ακούγοντας την νέα δουλειά των Acid Baby Jesus αισθάνθηκαν περίεργα. Την βρήκαν ενδιαφέρουσα και είπαν να κάνουν μίνι συνέντευξη με τους δημιουργούς της. Όπως πάντα, για να γίνουν πράξη όσα θα διαβάσετε παρακάτω κατανάλωσαν πολλούς καφέδες και το τέλος της μέρας τους βρήκε βραχνιασμένους από το κάπνισμα στριφτών τσιγάρων.

 

acid

 

Οι Acid Baby Jesus είναι σουρεάλ. Έχουν μουσική που λατρεύουν να ακούν αδύνατοι φοιτητές σχολών «Καλών Τεχνών» που συχνά φορούν στενά μαύρα παντελόνια. Αν είχαμε δισκάδικο θα βάζαμε το άλμπουμ τους «Selected Recordings» σε ράφι που θα έγραφε: «Δίσκοι Ψυχεδελικής Μουσικής».Οι Acid Baby Jesus ζουν στην Αθήνα. Δίνουν συναυλίες στο εξωτερικό. Γιατί άραγε ο κόσμος της indie μουσικής είναι τόσο ευγενικός μαζί τους;

 

-Αληθεύει ότι ήσασταν για αρκετό διάστημα απομονωμένοι σε νησί της Μεσογείου προκειμένου να ηχογραφήσετε το νέο σας δίσκο;

Καλησπέρα σας! Όχι δεν αληθεύει. Ο δίσκος μας γράφτηκε ολόκληρος στην Αθήνα, σε διαφορετικά μέρη της πόλης.

 

-Υπάρχει υλικό που ηχογραφήθηκε αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο νέο σας άλμπουμ «Selected Recordings»; Πείτε μας, επίσης, πως προέκυψε το όνομα του δίσκου;

Ναι υπάρχει αρκετό υλικό που δεν μπήκε στο δίσκο. Τα τραγούδια που περιέχει χρειάστηκαν δύο χρόνια ώστε να πάρουν την τελική τους μορφή. Μεταμορφώνονταν συνέχεια. Νιώσαμε πως το «Selected Recordings» ταίριαζε πολύ σαν τίτλος της δουλειάς μας.

 

-Στο μέλλον σκέφτεστε να κυκλοφορήσετε όλο εκείνο το υλικό που δεν μπόρεσε να χωρέσει στο «Selected Recordings»;

Θα μας άρεσε πολύ αυτή η ιδέα. Μπορεί να αρέσει και στους φίλους μας. Ίσως το κάνουμε κάποια στιγμή στο μέλλον.

 

-Θα λέγαμε ότι το δεύτερο άλμπουμ σας είναι πιο «εγκεφαλικό» και ίσως πιο ώριμο σε σχέση με το πρώτο. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Αυτός ο δίσκος πήρε δύο χρόνια να γραφτεί και να ηχογραφηθεί. Άλλαζε μέχρι την τελευταία στιγμή. Το προηγούμενό LP μας ηχογραφήθηκε μόλις σε δύο μέρες. Τα κομμάτια ήταν έτοιμα και τα είχαμε ήδη παίξει live πολλές φορές οπότε όλα ήταν πιο γρήγορα. Αυτή τη φορά είχαμε χρόνο να πειραματιστούμε περισσότερο.

 

-Πείτε μας λίγα λόγια για τον χώρο όπου ηχογραφήθηκαν τα κομμάτια, χρησιμοποιήσατε αναλογικό ή ψηφιακό εξοπλισμό;

Δουλέψαμε τις ιδέες και τις βάσεις στο στούντιο του φίλου μας Νίκου Λάβδα που έκανε την ηχογράφηση, μίξη και mastering του άλμπουμ. Έξτρα στοιχεία και arrangements τα ηχογραφήσαμε στα σπίτια μας και τα ξαναπήγαμε στο στούντιο για μίξη. Η πλειοψηφία του εξοπλισμού που χρησιμοποιούμε είναι αναλογική. Γράψαμε σε υπολογιστή και μαστεράραμε αναλογικά.

 

-Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Τον Ιανουάριο έχουμε συναυλίες στο εξωτερικό. Όταν επιστρέψουμε στην Αθήνα θα γράψουμε καινούργιο δίσκο.

 

-Τι δεν έχετε κάνει ακόμα που θέλετε να κάνετε το συντομότερο δυνατό;

Μεγάλες διακοπές. Τα τελευταία 3 χρόνια δουλεύουμε ασταμάτητα.

 

selected Recordings Acid

 

Κριτική: ACID BABY JESUS – Selected Recordings (Slovenly)
Ψυχεδελική ατμόσφαιρα, τελετουργικά κρουστά που παραπέμπουν σε φιλιππινέζικες φυλές ιθαγενών, φωνητικά που ακούγονται λες και βρίσκεσαι μέσα στο δάσος, φασαριόζικες μα καθόλου ενοχλητικές κιθάρες. Αυτά είναι κάποια από τα «εργαλεία» που χρησιμοποίησαν οι Acid Baby Jesus για να φτιάξουν το δεύτερο άλμπουμ τους. Μιλάμε για μία από της καλύτερες ψυχεδελικές κυκλοφορίες όχι μόνο της χρόνιας αλλά και γενικότερα των τελευταίων χρόνων! Όλα τα κομμάτια του άλμπουμ έχουν κάτι να πουν. Δεν χρειάζεται να ξεχωρίσουμε κάποιο. Ακούγοντας το «Selected Recordings» αισθανθήκαμε πως αυτή η τετραμελής μπάντα ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας γύρω από την αφεντιά της. Πραγματικά ανυπομονούμε να ακούσουμε νέα τους δουλειά.

Το «Selected Recordings» κυκλοφορεί σε βινύλιο και cd από την δισκογραφική εταιρεία Slovenly Recordings ενώ η Ελληνική μουσική φίρμα «Inner – Ear» έχει την αποκλειστική διανομή του στην Ελλάδα.

 

* O Σούπερ Μάριο είναι D.J., μουσικός παραγωγός, κυκλοφορεί μουσική από τη δισκογραφική του εταιρεία «Amola Kalimba». Η τελευταία έδωσε όνομα και στο μαγαζί – με σπάνια μουσικά όργανα απ’ όλο τον κόσμο – που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to Top